Jatkotarinoille juonia

Hei! Minulla on ongelma, mistä jotkut kirjailijat saattavat olla kateellisia: minä keksin ihan liikaa ideoita tarinoihin! Saan päivässä vähintään kymmenen ideaa, joista saisi hyvän tarinan. Tällä listalla olevat juonet on tarkoitettu jatkotarinoiksi, koska niissä on niin monta juonenkäännettä, että ne voi jättää monta kertaa jännittävään kohtaan. Toivon vain, ettei juonenkäänteitä ole liikaa! Aion itsekin kirjoittaa nämä tarinat ja laittaa ne tänne blogiin. Mutta tässä on kolme parasta tänään keksimääni juonta:

  • Päähenkilö löytää aarrekartan ja saa selville, että hänen ullakollaan on aarre. Mutta aarre onkin jotain aivan muuta kuin hän kuvitteli, nimittäin hänen siskonsa tai veljensä, jonka olemassaolosta hän ei tiennyt. Sisko/veli omistaakin taikavoimat, mutta tahtoo käyttää niitä pahaan. Saako päähenkilö siskonsa/veljensä suostuteltua käyttämään taikavoimiaan pelkästään hyvään? Hänen täytyy sitä ennen selvittää siskonsa/veljensä kanssa, mistä hän on saanut taikavoimansa. Päätä itse, joutuuko päähenkilö lupaamaan, että jos hänen siskonsa/veljensä on saanut taikavoimansa pahalta, hän saa käyttää niitä pahaan. Jos hän on saanut taikavoimansa hyvältä, hän suostuu päähenkilön vaatimuksiin. Päätä itse, millainen loppuratkaisu on. (Olen kirjoittanut tämän tarinan nimellä Velhoveli.)
  • Olet varmaan lukenut tarinoita, jotka alkavat ”Oletko koskaan lukenut tarinaa, jossa prinsessa ei pidäkään vaaleanpunaisesta vaan tahtoo juosta kaikki päivät vapaana metsässä?” Epäilen, että on vain muutama tarina jossa prinsessa pitää prinsessana olemisesta. Mutta sinä kirjoitat tarinan, joka alkaa ”Olipa kerran prinsessa, joka rakasti prinsessana olemista, mutta joka tahdottiin pois linnasta, koska hänen siskonsa oli kauniimpi ja sopivampi prinsessaksi.” Se joka tahdotaan pois linnasta on siis sinun päähenkilösi. Hänet onnistutaankin karkottamaan linnasta (päätä itse miten), ja sitten päähenkilön täytyykin keksiä, miten hän pääsee takaisin linnaan ja saa siskonsa pois sieltä. Ja jos se onnistuu (miten?), aikooko sisko kostaa prinsessalle? Jos, niin miten? Aikooko hän tehdä itse tai lahjoa jonkun tekemään linnassa jonkin rikoksen, josta päähenkilöä syytettäisiin ja hän joutuisi ongelmiin? Onnistuisiko prinsessa todistamaan siskonsa syylliseksi niin, että loppu olisi onnellinen? Vai aikooko sisko lähettää lohikäärmeen tuhoamaan linnan niin, että päähenkilön perheineen (jos he selviytyvät) täytyy muuttaa asumaan jonnekin muualle? Mitä sitten tapahtuisi, lankeaisiko sisko omaan ansaansa niin ettei tietäisi missä hänen perheensä asuisi eikä voisi enää kiusata heitä?
  • Oletko koskaan lukenut/kirjoittanut tarinaa, jossa päähenkilö on hyvin ”kaukana” ja hänen tekemisiään seurataan sivuhenkilön kautta? Sellainen olisi pakollista tässä tarinassa, jonka alussa kaupunkilaiset saisivat tietää, että on tapahtunut jo kolme rikosta: ratsastuskoululta on varastettu sen kallein ja paras hevonen, museosta on viety arvokas taulu ja joltakin keräilijältä, joka keräilee kaikenlaista mahdollista, ainoana vaatimuksena että se on kallis, on varastettu viulu. Viuluthan ovat lähes aina kalliita! Tämä sivuhenkilö lähtee päähenkilön luokse juttelemaan asiasta (unohdin mainita, että he olisivat aikuisia, ainoa tarinaideani tähän asti missä päähenkilö ja tärkein sivuhenkilö ovat aikuisia), mutta päähenkilö on vastahakoinen puhumaan asiasta ja sivuhenkilön mielestä hän on hajamielinen ja töykeä. Sivuhenkilö lähtee pian pois ja tapaa ovellaan hätääntyneen päähenkilön sisarenpojan (tai vastaavan). Hän kertoo, että päähenkilö on rosvojoukkonsa kanssa syyllinen kaikkiin rikoksiin. Sivuhenkilö järkyttyy, mutta ei epäile pikkupojan sanoja. Jottei sivuhenkilöstä tulisi päähenkilöä, joka aikoo urheasti paljastaa päähenkilön poliisille, tässä kohdassa olisi pätkä päähenkilön luota, jossa hän menee tarkistamaan mitä hänen sisarenpojalleen kuuluu, ja huomaa että hän on kadonnut. Päähenkilö huomaa, että on vahingossa majoittanut pojan huoneeseen, johon on piilottanut viulun ja taulun ja josta näkee suoraan aitaukseen, missä varastettu hevonen on. Voi ei… Päähenkilö tajuaa missä hänen sisarenpoikansa on ja lähtee heti paikalla pakomatkalle. Päätä itse, pääseekö päähenkilö pakoon vai saadaanko hänet kiinni. Kumpikin olisi tavallaan onnellinen loppu, koska toisessa päähenkilölle käy hyvin ja toisessa rosvo saadaan kiinni.

 

Mutta tässä koko juonilista olikin. Toivottavasti pidit jostain juonesta niin paljon että aiot kirjoittaa sillä juonella tarinan tai keksit jostain oman juonen. Heippa!

Jätä kommentti