Tarinat tarinoiden takaa: Uudenvuodenlupauksia

Sofian ystävä Hanna tekee erikoisen uudenvuodenlupauksen: hän aikoo karkottaa vuosia kylää häirinneen lohikäärmeen Kristallivuorilta. Hanna kysyy Sofiaa mukaan, ja Sofia suostuu. Yhdessä he lähtevät Kristallivuorille apunaan vain kuvitelmat siitä, miten lohikäärme karkotetaan. Kristallivuorilla he saavat seikkailun lisäksi myös uusia ystäviä taikaolennoista ja vuorten salaperäisestä heimosta, josta kukaan ei ole kuullutkaan…

Mutta miten 12-vuotiaat tytöt onnistuisivat karkottamaan kokonaisen lohikäärmeen? Siitä sinulle kertoo Uudenvuodenlupauksia.

Joo, huomasittekin varmaan, että olen alkanut kirjoittaa ’takakansitekstejä’ Tarinat tarinoiden takaa -postauksiin. Onnistuinko sinusta matkimaan hyvin kirjojen takakansia? Tuliko esittelystä houkutteleva? Olinko liian dramaattinen tai jotain?

Ennen muuten kirjoitin aina tarinaa suunnitellessani ’takakansitekstin’ ja sitä kirjoittaessani keksin tyyliin koko tarinan juonen. (Kuulostaa ehkä vähän… ylimieliseltä, mutta on ihan totta, että minä keksin tarinoiden juonet hirveän helposti.)

No niin, ja nyt mennään koko postauksen aiheeseen, eli: Mistä keksin idean Uudenvuodenlupauksia-tarinaan?

Vastaus on… Öh, en enää kunnolla muista. Taisin haluta kirjoittaa jonkin uudenvuodentarinan, ja nimi Uudenvuodenlupauksia vain pälkähti päähäni aika itsestäänselvästi. Mutta koska en osaa (tai en ole kokeillut, mutta tuskin osaisin) kirjoittaa jotain Pikku naisia -tyylistä tekstiä, jossa kuvaillaan herkästi ja herttaisesti miten päähenkilöt yrittävät pitää uudenvuodenlupauksensa, ajattelin kirjoittaa jotain erilaista, jännittävämpää. (Minä siis pidän Pikku naisia -kirjasta, se on lempikirjani, vaikka äskeinen lause ei ehkä kuulostanut siltä.) Mieleeni tuli sana ’lohikäärme’. Ja sitten tarinan juoni oli valmis.

Näin keksin Uudenvuodenlupauksia-tarinan juonen. Entä sinä, pidätkö tarinasta, mitä arvelet tapahtuvan ja jos kirjoitat itse, onko sinullekin juonten keksiminen yhtä helppoa?

Yksi kommentti artikkeliin ”Tarinat tarinoiden takaa: Uudenvuodenlupauksia”

  1. Itselleni varsinaisen juonen keksiminen ei ole kovin helppoa, ainakaan sellainen, että keksisin juonen ennen tarinaa. Yleensä vain saan idean – tekstin tunnelma tai idea, yksi ainoa repliikki tai kohtaus… Juoni sitten muodostuu itsestään, kun kirjoitan.

Jätä kommentti