Syksyn sydän, osa kuusi

”Miten niin taas?” Emma tivasi hämmästyneenä.

”No”, Olivia aloitti verkkaisesti, ”hänelle käy noin aina kun hän tekee jotain pahaa. Kun hän syntyi, oli erään noidan syntymäpäivä ja noita ei pidä siitä, että jollakulla on sama syntymäpäivä kuin hänellä. Hän kiroaa kaikki, jotka syntyvät samana päivänä kuin hän.”

”Mutta miksi kirouksesta tapahtuu tuollaista?” Emma kysyi. ”Eikö se ole… enemmän hyvää kuin pahaa?”

”Katsos”, Olivia selitti, ”noita uskoo että hänen syntymäpäivänään syntyneistä tulee yhtä pahoja kuin hän ja että he tekevät koko ajan pahojaan. En ole ihan varma, onko hän oikeassa, mutta olet varmaan jo huomannut, ettei Sydänsyksy ole kovin kiltti.”

”Herääkö hän itsestään vai pitäisikö meidän tehdä jotain?” Emma kysyi. Hän ei halunnut auttaa Sydänsyksyä, mutta Olivialle hän voisi tarjota apuaan.

”Herää hän – kolmen kuukauden kuluttua”, Olivia sanoi. ”Jos en tekisi taikojani ja herättäisi häntä etuajassa, hän olisi koko ajan unessa. Hän nukkui koko kevään. Hän heräsi loppukeväästä ja pommitti muuttolintuja kivillä. Hän nukahti koko kesäksi. Elokuussa hän ei mennyt kouluun ensimmäisenä koulupäivänä. Koska en halunnut, että hän nukkuu marraskuuhun asti, otin riskin ja loitsin hänet hereille. Hän onnistui pysymään kaksi kuukautta kilttinä. Mitä hän muuten teki, jotta nukahti?”

”Uhkaili minua myrkkysienimiekalla ja varasti kännykkäni”, Emma vastasi ja Olivia voihkaisi.

”Mihin hän nukahti?” Olivia kysyi.

”Puron luokse”, Emma sanoi.

”Olisitko niin kiltti, että hakisit hänet kottikärryillä?” Olivia pyysi. ”Loitsisin hänet hereille. Haluan, että hän on hereillä kun vuosi vaihtuu, jotta hän voi tehdä uudenvuodenlupauksen, ettei enää koskaan ole paha.”

Emma ei sanonut mitään siitä, että uudenvuodenlupauksiin oli vielä melkein kaksi kuukautta ja että miten ihmeessä Olivia saisi Sydänsyksyn pidettyä poissa pahanteosta siihen asti. Emma haki vain kottikärryt ja alkoi työntää niitä kohti puroa.

Kun Emma saapui purolle, hän huomasi ettei Syksysydän nukkunut. Eikä ollut hereillä. Hän oli kadonnut!

 

(Jatkuu seuraavassa osassa, joka ilmestyy torstaina 7.10.2021.)

Jätä kommentti