Pelikorttien salaisuus, luku kolme

”Niin, kyllä”, Olivia sanoi kännykkäänsä. ”Joo, ihan oikeasti. Ei, me ei juksata vaan puhutaan ihan totta.”

Olivia ja Milla olivat päättäneet soittaa äidilleen ja isälleen, mutta nämä eivät tuntuneet uskovan. Vasta silloin äiti alkoi ottaa heidät vakavasti, kun kuuli sanat ”pelikortti” ja ”Noidanpata” sekä ”rouva Kirku”.

”Muistatteko millä pelikortilla sinne menitte?” äiti kysyi. Olivia katsoi neuvottomana Millaa; muistiko pikkusisko? Milla nappasi kännykän Olivialta ja sanoi siihen:

”Se oli herttakolmonen.”

”Asettakaa tuo sama kortti maahan ja odottakaa”, äiti neuvoi. ”Jos viiteentoista minuuttiin ei tapahdu mitään, soittakaa minulle uudestaan.”

Olivia ja Milla tekivät niin kuin äiti neuvoi, sillä mitä muutakaan he olisivat voineet tehdä? Ja ei kulunut edes viittä minuuttia, kun kortti alkoi imeytyä maan sisään, Olivia ja Milla mukanaan. Pian he tupsahtivat juuri siihen mistä olivat Jokeripokeriin päätyneet, he vain kaatuivat selälleen. Kun Milla kömpi pystyyn, hän huomasi hyvin korkealla tienviitan, jossa luki ”Pois”.

”Hei katso”, Milla sanoi ja osoitti tienviittaa. ”Mennään sinne minne tuo osoittaa.”

Ennen kuin Olivia ehti reagoida mitenkään, Milla kirmasi jo kaukana. Olivia pinkaisi hänen peräänsä.

Pian he päätyivät samalle kadulle, jossa Milla oli kaatunut ja jossa kaikki oli alkanut.

”Pääsimme pois!” Olivia ja Milla hihkuivat yhteen ääneen ja ohikulkijat katsoivat heitä oudosti.

Tytöt ryntäsivät kotiinsa, jossa äiti ja isä jo odottivat heitä.

”Mistä tiesit, äiti, mitä meidän pitää tehdä?” kysyi Olivia äkkiä.

Äiti ja isä vaihtoivat merkitseviä katseita. ”Kerromme teille kaiken huomenna”, isä lupasi.

Milla jäi innolla odottamaan huomista. Juuri näin kaikkien seikkailuromaanien päähenkilöiden vanhemmatkin aina sanoivat, ennen kuin paljastui että sankarilla tai sankarittarella olikin taikavoimat.

Isä valmisti heidän lempiruokaansa ja äiti antoi heidän katsoa televisiota syödessään, mutta siltikin Olivia ja Milla saivat jatkuvasti työntää mielestään ajatusta, että heidän pitäisi palata Jokeripokeriin ja pelastaa sen asukkaat Jokerin veljeksiltä.

 

(Jatkuu seuraavassa luvussa.)

Jätä kommentti