Joulukalenteri, luukku 8

8.12.

(Pahoittelut käsialastani, käteni tärisee kylmästä.)

 

Tänään päätin viimeinkin alkaa kunnolla töihin. Minun oli kuitenkin ensin käytävä muutaman tontun pitämässä konsertissa. Ei me Korvatunturillakaan vain töitä tehdä, onhan sentään Jean Sibeliuksen päivä! Tontuilla on myös vapaa-aikaa, jolloin he voivat juuri valmistella vaikka konsertteja.

Konsertteja oli kolme: kymmeneltä aamulla, kolmelta iltapäivällä ja kahdeksalta illalla. Kävin kuitenkin vain ensimmäisessä konsertissa, sillä olin niin innoissani töistäni. Jos olisin jäänyt muihin konsertteihin, minulla ei ehkä nyt olisi näin kylmä…

 

Kaikki alkoi siitä, kun pyysi muutamaa rekitonttua viemään minut Joannan etsintäretkelle. Käväisin vakoilijatonttujen makuuhuoneessa hakemassa tavarani, sillä aioin etsiä häntä niin kauan että löytäisin hänet.

Rekitontut olivat sillä aikaa saaneet reen valmiiksi ja me singahdimme matkaan. Jostain syystä jo kahdenkymmenen minuutin kuluttua reki syöksyi… jonnekin. Kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei kukaan ehtinyt huomata mitään. Nyt värjöttelemme täällä pimeässä, kylmässä, lumisessa ja jäisessä paikassa ja pohdimme aivot jäässä, mitä tekisimme.

Minun on kirjoitettava ilman lapasiani, ja käteni ovat kohta niin jäässä etten saa enää kirjaintakaan paperille. Laitan nyt lapaset käteeni ja jatkan huomenna.

 

Jätä kommentti