Joulukalenteri, luukku 6

6.12.

Harva tietää, että me tontutkin lomailemme joulukuun kuudentena itsenäisyyspäivän takia. Mutta kyllä tontutkin ansaitsevat vähän lomaa näin kiireisenä aikana! (Ja rankimpia töitähän me olemme tehneet vasta viisi päivää…)

Minä rakastan lomapäiviä Korvatunturilla. En normaalisti ehdi yhtään jutella muiden tonttujen kanssa, mutta tänään kaikki viettävät päivän yhdessä pulkkamäessä, luistelemassa, hiihtämässä, tekemässä lumiukkoja tai sisällä pelaamassa lautapelejä ja juomassa kaakaota.

Minä en ollut aivan varma, pitikö minun jatkaa vakoilutöitä vielä tänäänkin, mutta päätin olla niin kuin muutkin ja siinä sivussa tarkkailla Joannaa. On varmaan omituista, että minä pystyn olemaan näin rento sen jälkeen, kun sain selville että Joanna tulee oikeastaan hallitsemaan koko Korvatunturia. Mutta asioita on turha murehtia, jos niille ei sillä hetkellä voi tehdä mitään. En nimittäin voi mennä Joulupukin luokse, sillä hän on hyvin tarkka siitä, ettei kukaan tee mitään töitä lomapäivänä.

Tarkkailin kuitenkin Joannaa tänään. Minä ja muutama muu tonttu harjoittelimme tonttutansseja, kun Joanna astui liikuntahuoneeseen. Hän meni vain liikuntahuoneen perälle kaikkien liikuntavälineiden taakse. Mitäköhän hän siellä teki?

Tanssin lähemmäs. Kuulin hänen puhuvan jonkun kanssa.

”Mutta joku varmasti jossain vaiheessa tajuaa, mitä me puuhaamme”, joku sanoi huolestuneesti. En tunnistanut hänen ääntään.

Hyvin kummallista. En kuitenkaan silloin ehtinyt miettiä asiaa sen enempää, sillä ystäväni kyllästyivät tonttutansseihin ja päättivät lähteä ulos ja mennä mukaan lumisotaan. Ja lumisodassa ei todellakaan ehdi ajatella mitään muuta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulukalenteri, luukku 6”

Jätä kommentti