Joulukalenteri, luukku 17

17.12.

Tänään jaettiin jo karttoja huomisesta hiihtoreitistä, jotta kukaan ei eksyisi. Päätin käydä hiihtämässä lenkin jo tänään. Aina joku kuitenkin kääntelee tienviittoja tai vastaavaa, joten oli hyvä osata reitti ulkoa. Karttoja ei kisassa saanut olla.

Lenkki oli kymmenen kilometrin mittainen. Minulla meni sen hiihtämiseen puolitoista tuntia, kun hiihdin niin kovaa kuin pystyin. Minulla ei taida olla mahdollisuuksia. Onneksi vielä kahdennellakymmenennelläkin sijalla saa mitalin. Tosin vain yhden. Yritän pyrkiä sijalle 15. Jos sijoittuu viidenneksitoista, saa kaksi mitalia. Jos kymmenenneksi, saa kolme mitalia. Viidennellä sijalla mitaleja tulee jo neljä. Ensimmäisellä sijalla viisi. Lajejahan on viisi ennen lumisotaa, eli lumisodassa olisi jo 25 mitalia jos voittaisi kaikki. Ja jos voittaisi lumisodankin, mitaleja olisi kolmekymmentä. Aika paljon. Minä yritän sijoittua jokaisessa mitaleille ja tavoitella voittoa ainakin lumiukkokisassa. Ehkä myös luistelussa. Monet tontut eivät ole kovin hyviä luistelijoita.

Luistelussa kilpaillaan sekä pika- että taitoluistelussa. Olen nopea, ja lisäksi hyvä suunnittelemaan koreografioita. Olen saanut harjoitusta minun ja ystävieni Tonttutanssikerhon koreografioiden suunnittelussa. Aion muokata parhaan tonttutanssimme luisteluohjelmaksi ja luistella sen. Pikaluistelussa pitää vain luistella kovaa ja ennen kaikkea pysyä pystyssä. Arvelen onnistuvani.

Jos saisin hiihdosta kaksi mitalia, luistelusta viisi, pulkkamäestä vaikka kaksi, lumiukkokisasta viisi ja lumilinnakisasta neljä, olisi minulla lumisodassa 18 mitalia suojeltavana. Se on aika paljon. Toisaalta Tonttutanssikerhossamme on kuusi jäsentä, ja jos me muodostamme tiimin, kaksi tai kolme voi jäädä suojelemaan mitaleja ja loput sitten ryntäillä sinne tänne varastelemassa mitaleja.

Onpas tämä suunnitelmallista. No, ei voi mitään. Kyllä sitä viitsii vähän vaivata päätään niiden jouluherkkujen takia. Nyt minun täytyy mennä Tonttutanssikerhomme luokse ja pyytää heitä olemaan lumisodassa minun kanssani joukkue. Se täytyy tehdä hyvissä ajoin, koska muuten joku toinen saattaa ottaa heidät. Pitääkin vielä kysyä muutamaa muuta mukaan. Mitä isompi joukkue, sitä helpommaksi lumisota saatetaan ajatella, mutta toisaalta silloin tulee myös enemmän mitaleja suojeltaviksi. Äh, onpa tämä vaikeaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulukalenteri, luukku 17”

  1. En tiedä miksi, mutta tässä tarinassa on jotain todella koukuttavaa! Tuo lumisodan idea on todella kiva! 🙂 <3

Jätä kommentti