Joulukalenteri, luukku 15

15.12.

Kaikki tontut pitävät talviurheilukilpailuista. Myös ne, jotka eivät tykkää urheilusta. Meillä on nimittäin päivistä vain puolet työtä ja toinen puoli on varattu harjoitteluun. Harjoitteluaika alkaa aina kolmea päivää ennen kisojen ensimmäistä lajia. Kukaan ei halua, että joku on liian hyvä, vaan että luistelukilpailuissa kaikki voi hämmästyttää tekemällä yhden hypyn. Tasajalkaa.

Minä en ole ikinä ollut hyvä talviurheilukilpailuissa. Yleensä olen jossain kahdeksannella sijalla vakoilijatonttujen luokassa. Vakoilijatontut ovat yleensä kaikkein parhaita, koska meidän täytyy olla hyviä hyppimään, juoksemaan ja kiipeilemään. Tontut ovat tunnetusti aika lyhyitä, joten vakoilijatontuksi valmistuminen edellyttää taitoa hypätä kolmen metrin korkeuteen. Pitää olla hyvä juoksija, koska jos joku näkee sinut, täytyy livahtaa niin nopeasti kulman taakse että hän luulee erehtyneensä. Kiipeilytaitoa tarvitaan silloin, kun hyppytaito ei riitä.

Kisojen arvostelu toimii niin, että jokaisesta lajista saa mitalin. Mitä parempi sijoitus, sitä enemmän mitaleja. Se jolla on lumisodan jälkeen eniten mitaleja, voittaa. Lumisodassa mitaleja voi myös varastaa toisilta. Ennen lumisotaa on ollut lumilinnanrakennuskilpailu, ja sinne kannattaa jättää kaikki mitalit. Kannattaa myös liittoutua, jotta yksi on mitalienvartija ja kaksi muuta hakevat muilta mitaleja. Mitaleja voi myös piilottaa. Kaikki kyllä hoksaavat tuhota lumiukot mitalikätköjen takia. Ennen lumilinnanrakennuskisaahan on myös lumiukkokilpailu. Tavallaan on mahdollisuudet voittaa, jos häviää kaikki muut lajit mutta on tosi hyvä lumisodassa.

Nyt minun täytyy lähteä harjoittelemaan.

Jätä kommentti