Joulukalenteri, luukku 12

12.12.

En saanut parempaa ideaa, joten toteutin eilisen suunnitelmani. Kun meille tultiin tuomaan ruokaa, livahdin ovesta ulos ja löysinkin Joulupukin aika helposti. Hän oli nimittäin pistänyt päänsä ulos huoneensa ovesta. Hän huomasi minut ja kipitin nopeasti hänen luokseen.

Joulupukki vetäisi oven kiinni juuri ajoissa. Kuulin tarjoilijatontun kolistelevan tyhjän kärrynsä kanssa pois.

”Mitä sinä täällä teet?” kysyimme toisiltamme yhtä aikaa.

Kävi ilmi, että Joulupukki oli tuotu tänne päivää aikaisemmin kuin minut. Hän ei vielä tiennyt, kuka hänet oli kaapannut. Kerroin hänelle ja hän todella suuttui, kun sai selville, mitä minä olin saanut tietää. Joulupukki paiskasi ovensa auki ja marssi käytävään. En ollut vielä aikaisemmin nähnyt käytävää kunnolla. Eipä siinä mitään katsomista oikeastaan olisi ollutkaan, sillä se oli lyhyt ja harmaa. Ovissa oli kyltit. Siinä huoneessa, missä minä olin ollut, luki Vangit 2. Meidän huoneemme vieressä oli toinen ovi ja siinä Vangit 1 -kyltti. Vähän pidemmällä käytävällä oli ovi ”Joanna”-kyltin kanssa. Joulupukki tömisteli sinne. Minä seurasin häntä.

Kun Joulupukki läväytti oven auki, Joanna istui pöytänsä ääressä vieressään korkea paperipino.

”Älä jooko nyt häiritse, minun täytyy kirjoittaa jokaiseen maailman joulua juhlivaan maahan, että joulu on sitten tänä vuonna peruttu”, Joanna sanoi tyynesti. Ehkä hän luuli, että ovella oli se Teresa-niminen tonttu, jolle hän oli aikaisemmin kirjoittanut kirjeenkin.

”MITÄ IHMETTÄ!” Joulupukki karjaisi. Joanna hätkähti, kääntyi – ja näki Joulupukin.

Huudon seurauksena myös ne minun kanssani tulleet rekitontut saapuivat paikalle. Näin myös kirjasto- ja rekipäälliköt. He taisivat tulla siitä Vangit 1-huoneesta. Sitten paikalle saapui myös Teresa. Joulupukki käännähti ja me kaikki seurasimme häntä.

Joulupukki meni rekeen, me seurasimme. Joulupukki ajoi Korvatunturille.

 

Nyt kirjoitan tätä vakoilijatonttujen makuuhuoneessa. Joanna ja Teresa on jo saatu kiinni, joten minun täytynee palata vakoiluhommiin. Huomenna on maanantai ja minun vakoiluvuoroni alkaa siis jo seitsemältä. Minun tehtäväni on tarkkailla koulumatkalla olevia lapsia. Mutta minun on mentävä nyt nukkumaan.

Jätä kommentti