Joulukalenteri, luukku 1

1.12.

Tämän päiväkirjan piti oikeastaan mennä lahjaksi, mutta lahjapäällikkö sanoi, ettei sitä voi antaa kenellekään, koska sen kannessa lukee ”Joulupäiväkirja”. Siinä piti lukea pelkästään päiväkirja, mutta joku hajamielinen ja kiireinen tonttu valmisti samaan aikaan sekä joulukalenteria että päiväkirjaa. Joulukalenterin kanteen hän kirjoitti ”Päiväkalenteri”. Onneksi hutiloijatonttu en ollut minä. Tänä vuonna lahjapäälliköksi (joka siis vastaa lahjoista, muun muassa niiden kunnosta sekä laadusta) valittiin joku, joka haluaa että kaikki on täydellistä. Aikaisempina vuosina oli helpompaa, sillä sai mokailla miten vain, lahjantarkastajat kyllä karsivat virheelliset pois. Mutta nyt suurin osa lahjantarkastajista onkin käsketty vahtimaan jokaisen selän takana, ettei hän tee virheitä. Huh. Minä en kyllä pystyisi keskittymään ja tekisin virheitä kahta kauheammin!

Onneksi minä en ole lahjantekijä. Minä olen nimittäin vakoilija. Juuri se, josta lapset näkevät vilauksia. Juuri se, joka kirjoittaa lehtiöönsä kuka on kiltti ja kuka ei. Kyllä, sellaisia on oikeastikin olemassa.

Oho, kello on jo viisi. Minun täytyy kiiruhtaa vakoiluvuorooni. Kirjoitan lisää huomenna.

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulukalenteri, luukku 1”

  1. Mahtava, mahtava, mahtava! Ihana! Siis ihana idea, että tämä on joulupäiväkirja. Onneksi kommentoin myöhässä, että on toinenkin osa jo valmiina😅

Jätä kommentti