Hyppy valokuvaan, luku neljä

Bella otti näkymästä kuvan kamerallaan. Hän räpäytti silmiään – ja kun hän avasi ne, hän oli jälleen rehtorin kansliassa sen valokuvan kanssa, jonka hän oli ottanut yli kaksi ja puoli vuotta sitten ja samaan aikaan kolme sekuntia sitten. Vaikka Bella oli hyvin hämmästynyt, hän oli myös hyvin iloinen siitä että oli päässyt takaisin Valokuvausakatemiaan ja nykyhetkeen.

Bella päätti olla rohkea, ehkä uhkarohkea, ja ryhtyi valitsemaan uutta valokuvaa. Koska hän tiesi mitä tapahtuisi, hän valitsi kuvan jossa oli kesä, oikein aurinkoinen päivä ja hän oli ollut uimassa, taas Siirin kanssa. Bella oli uskaltautunut ottamaan kameransa mukaan veteen ja napannut kauniin kuvan, jossa kamera hipoi vettä ja Siirin jalat näkyivät veden pinnalla hänen sukeltaessaan. Kaunista. Ja lisäksi Bella arveli päätyvänsä veteen, mikä oli hyvä sillä hänellä oli kuuma.

Bella lausui saman ”loitsun” minkä kymmenen minuuttia sitten. Samassa hän tunsi olevansa likomärkä. Kyllä, hän oli siinä turkoosissa vedessä missä vähän yli vuosi sitten. Bella oli katsonut päivämäärän, joka oli kuvan takana. Se oli 9.7.2006.

Bella päätteli, että päätyisi takaisin nykyhetkeen heti kun olisi ottanut kuvan, minkä kautta oli menneisyyteen tullutkin. Siiri sukelteli vähän kauempana. Hän lähestyi Bellaa, ja Bella tiesi että pian Siiri pyytäisi häntä ottamaan kuvan. Niin tapahtui ja pian Bella oli taas rehtorin kansliassa. Bella vilkaisi seinällä riippuvaa kelloa. Ei ollut kulunut edes puolta tuntia. Bella muisti hämärästi, että rehtori Rubiini oli puhunut jotain kolmesta tunnista.

Miten ihmeessä Bella saisi aikansa kulumaan? Hän tiesi että hänen oli tarkoitus matkustaa valokuviin koko aika, mutta valokuviin hyppiminen oli vähän sama asia kuin volttien tekeminen: sitä ei tehnyt mieli tehdä kovin usein, koska se vaati niin paljon rohkeutta. Voltin tekemisen tai valokuvaan hyppäämisen jälkeen jäi mieluummin seisomaan ylpeänä paikoilleen kuin tekemään sitä uudelleen.

Mutta ehkä Bella tekisikin tuplavoltin, jos vertauskuvilla puhuttiin. Ehkä hän matkustaisi valokuvaan, jossa voisi tehdä jotain suurta.

 

(Jatkuu seuraavassa luvussa, joka ilmestyy ehkä tällä viikolla.)

Jätä kommentti